W kwietniu tego roku w Przedszkolu Publicznym Nr 1 w Ozimku, w  najmłodszej grupie „Żabek” odbyła się akcja pod hasłem: „Poczytaj mi mamo, poczytaj mi tato”. Głównym celem akcji było rozwijanie u dzieci potrzeby kontaktu z książką, zachęcania do słuchania bajek, wierszy i opowiadań w wykonaniu rodziców, a w przyszłości do samodzielnego czytania. W ramach tego przedsięwzięcia zapraszani byli rodzice naszych przedszkolaków, by odwiedzali nasze przedszkole i czytali dzieciom przeróżne książki i ich ulubione bajki. Dla przedszkolaków była to wspaniała okazja nie tylko do zapoznania się z różnymi rodzajami literatury dziecięcej, ale również do spędzenia niepowtarzalnych chwil z najbliższymi, bo wspólne czytanie to nie tylko okazja do budowania więzi, ale także szansa na rozwój wyobraźni, języka i miłości do literatury od najmłodszych lat. Serdecznie dziękujemy za odwiedziny, które sprawiły maluchom dużo radości.

Aneta Mądrzak

Galeria
 do góry